PPAY Podcast

PPAY PODCAST

Tältä sivulta löydät kaikki PPAY Podcast-tallenteet. Kuunnelmien aiheina mm. Pitkälahti-Petosen asukasyhdistys, Petosen Lehti sekä Petosen ja Etelä-Kuopion alueen järjestöt ja yritykset.

PPAY Podcast, jakso 26: Timantti-Ville

Tässä podcastissa kuulemme toimittaja, tietokirjailija Heikki Kokon sekä FM Jukka Kytöjoen tuoreesta kirjasta, “Hyvästi puuron ja vellin maa”. Kirja on tarina Timantti-Villestä sekä muista lukuisista itäsuomalaisista siirtolaisista, jotka lähtivät etsimään onneaan valtameren taakse. Haastattelijana toimittaja Jussi Tuovinen (Radio Sandels) Kuuntele podcast alta ja käy myös lukemassa lisää aiheesta Petosen Lehdestä 5/2022 sekä timanttiville.fi.

 


PPAY Podcast, jakso 25: Petosen Etsivät nuorisotyöntekijät

Tässä podcastin jaksossa toimittaja Heikki Kokon haastattelussa ovat Eteläisen Kuopion etsivät nuorisotyöntekijät Merja Alm ja Mika Hakulinen. Heidän toimialueenaan on Petosen lisäksi Vehmersalmi, Kurkimäki, Karttula, Hiltulanlahti ja keskusta. Kuuntele podcast alta ja käy lukemassa myös lukemassa lisää aiheesta Petosen Lehdestä 1/2022.

 


PPAY Podcast, jakso 24: Aleksi Eskelinen

Kuopion kaupunginhallituksen puheenjohtaja Aleksi Eskelinen (kesk.) vieraili Pitkälahti-Petosen asukasyhdistyksen ja Petosen Lehden kutsumana Petosen vapaa-aikatiloissa tutustumassa sekä PPAY:n että koko Pinarin toimintaan. Samalla hän pääsi toimittajamme Heikki Kokon haastattelupenkkiin. Tässä podcastin 24. jaksossa kuulemme muun muassa sen, mitä tuore kaupunginhallituksen puheenjohtaja pitää ykkösprioriteettinaan kaupungin kehittämisessä – ja miksi hän haluaisi olla mangusti! Joten eikun kuuntelemaan. 

 


PPAY Podcast, jakso 23: Karjalasta Pitkälahteen

Tässä jaksossa palataan ajassa yli kahdeksan vuosikymmenen taakse – ja hieman eteläkuopioonkin. Talvisodan syttyessä marraskuussa 1939 rajaseudun karjalaiset joutuivat evakkoon pikavauhtia. Eräs näistä evakkoon joutuneista karjalaisista asuu nykyään Pitkälahdessa. Hän on 91 -vuotias Lilja Kukkonen, jonka evakkoretki alkoi kymmenvuotiaana tyttönä. Hänen ja perheensä pitkä tie kulki halki Suomen. Perheen koti löytyi viimein Kuopion Pitkälahdesta, jossa Lilja on nyt asunut vuodesta 1947 lähtien. Mutta annetaanpa hänen itsensä kertoa noista raskaista taipaleista. Kuuntele Liljan mielenkiintoinen tarina alta. Haastattelijana toimittaja Heikki Kokko.

 


PPAY Podcast, jakso 22: Rauno Airas ja Markku Rossi

Tuoreimmassa PPAY Podcastissa ovat haastateltavina kaupunginvaltuutetut, SDP:n Rauno Airas ja Keskustan Markku Rossi. Rossi muistelee lämpimästi vuotta 1977, jolloin hänen valittiin ensimmäisen kerran Suonenjoen kaupunginvaltuustoon Suomen nuorimpana valtuutettuna. Elettiin presidentti Urho Kekkosen aikakautta. Rauno Airas tuli ensimmäisen kerran valituksi Kuopion valtuustoon vuonna 1989. Kuuntele Airaksen ja Rossin haastattelu kokonaisuudessaan alta. Haastattelijana toimittaja Heikki Kokko.

 


PPAY Podcast, jakso 21: Markku Söderström

Tämänkertaisessa PPAY-Podcastissa kuulemme pitkän uran sekä näyttelemisen että kunnallispolitiikan saroilla tehneen Markku Söderströmin mietteitä kunnallispolitiikasta. Haastattelijana toimittajamme Heikki Kokko. Kuuntele podcast alta.

 


PPAY Podcast, jakso 20: Kallaveden seurakunta

Tässä podcastissa tutustutaan Kallaveden seurakuntaan ja sen aktiiviseen, monipuoliseen toimintaan muun muassa Petosen seurakuntatalolla. Toimittajamme Heikki Kokon haastateltavana Kallaveden seurakunnan kirkkoherra Matti Pentikäinen. Kuuntele podcast alta.

 


PPAY Podcast, jakso 19: Kitaransoittoa opiskelemaan!

Kitarasta on kuluneen sadan vuoden aikana tullut yksi suosituimmista soittimista, sillä sen alkeet on yleisesti ottaen varsin helppo opetella. Tästä ja vähän muustakin meille kertoo lisää Petosella kitaransoittoa opettava Ari Heinonsalmi, Haastattelijana toimittajamme Heikki Kokko. (arihopetus.net, puh 044-2186780, email [email protected])

 


PPAY Podcast, jakso 18: Krokaten ja rollaten – ruutiukot reissussa

Jo vuodesta 2006 lähtien ovat Markku Rossi, Jussi Tuovinen ja toimittajamme Heikki Kokko pelanneet yhdessä herrasmiesten hienoa lajia nimeltä kroketti. Armida Memory Cupin nimeä kantavan jokavuotisen turnauksen peliareenat ovat vuosien myötä vaihdelleet Tuusniemen Pajalahdesta Siilinjärven Räimälle ja Vehmersalmen rantamaisemista aina Lapin Ranualle saakka. Tämän kesän ottelu oli järjestyksessään jo viidestoista.

Ottelun jälkeisiä tunnelmia ja miesten mietteitä lajista ja vähän muustakin pääset kuuntelemaan alta.

 


PPAY Podcast, jakso 17: Petosen historiaa pähkinänkuoressa

Mustikkametsää, sotatanner, torppareiden etupiha. Mitä Petonen oli ennen kuin se oli Petonen? Pyörön koulun opettaja Eija Niirasen laatimiin kysymyksiin Petosen mielenkiintoisesta historiasta vastailivat toimittaja Pirjo Kiiski ja Meidän Petonen -historiikkiteoksen toimittanut Jukka Kytöjoki. Kuuntele podcast alta. Haastattelijana toimittajamme Heikki Kokko.

 


PPAY Podcast, jakso 16: Hyvän tuulen rivitanssi

Petosen vapaa-ajantiloissa eli Pinarilla rivitanssitaan maanantaisin, eikä innokkaista harrastajista ole puutetta. Tanssimusiikiksi sopii mainiosti perinteisen kantrin lisäksi niin valssi, lattarit, rock, pop, irkku kuin vaikkapa hiphop. Tanssityyli on saanut vaikutteita Amerikan eurooppalaisten siirtolaisten kansantansseista. Allaolevasta podcastista voit kuunnella, mitä tanssituntien vetäjä Jukka Pirinen lajista tietää. Rivitanssia Pinarilla (Pyörönkaari 19) maanantaisin klo 11 – 13.

 


PPAY Podcast, jakso 15: Erikoishaastattelu Korvatunturilta

Toimittajamme Heikki Kokko matkasi Joulupukin kotikaupunkiin Korvatunturille ja sai kunnian tavata hänet jo näin ennakkoon, vaan eihän jouluun ole enää kuin tusinan verran öitä nukuttavana. Pukin kammarissa oli vilinää ja vilskettä kuten arvata saattaa, mutta kaiken tohinan keskellä hänellä riitti aikaa lyhyeen haastattelutuokioon. Ja saadaanpa pukilta myös vastaukset kysymyksiin, joita lapset ovat hänelle lähettäneet. Kuuntele alta millä miettein pukki valmistautuu vuoden tärkeimpään päivään. Ja jos haluat kurkistaa, mitä Joulupukin kammarissa puuhataan, niin suoraa lähetystä löytyy osoitteesta santaclausoffice.com/fi/live/.

 


PPAY Podcast, jakso 14: Meidän Petonen – 30 vuotta asukastoimintaa

Pitkälahti-Petosen asukasyhdistyksen juhlahistoriikki Meidän Petonen julkaistiin virallisesti 31.10.2019. Kirjan toimitti Jukka Kytöjoki. Mediaa kiinnosti Jukan mietteet esikoiskirjastaan, haastattelijana Aito Iskelmä Oikean Aseman Jussi Tuovinen. Kuuntele podcast alta. Lisää kirjasta Petosen Lehdessä 8/2019 sekä osoitteessa www.ppay.fi/kirja.

 


PPAY Podcast, jakso 13: Ravintola Käskynkkä

Ravintola Käskynkkä on ollut yksi Pitkälahti-Petosen asukasyhdistyksen ja Petosen Lehden pääyhteistyökumppaneista jo yli 10 vuotta. Vuonna 1987  Jynkkään ovensa avanneen ravintolan alkutaival oli varsin vauhdikas. Ravintoloitsija Veli Markkanen pääsi tällä kertaa toimittajamme Heikki Kokon haastateltavaksi. Kuuntele podcast alta.

 


PPAY Podcast, jakso 12: Jynkkä-Leväsen asukasyhdistys

Jynkkä-Leväsen asukasyhdistys on toiminut aktiivisesti perustamisestaan eli keväästä 2018 lähtien. Tässä podcastissa asukasyhdistyksen puheenjohtaja Jani Koponen kertoo toimittajallemme Heikki Kokolle yhdistyksen toiminnasta.

 


PPAY Podcast, jakso 11: Pub Karhunpesä

Petosen legendaarinen Pub Karhunpesä on toiminut alueella jo lähes kolme vuosikymmentä, jo vuodesta 1991. Nykyisin leppoisassa lähiökuppilassa voi viettää aikaa muun muassa bingon, karaoken ja muiden asiakastapahtumien merkeissä. Toimittajamme Heikki Kokon haastateltavana ravintolayrittäjä Jari Kullberg.

 


PPAY Podcast, jakso 10: Boutique Hotel Sawo House

Tässä jaksossa siirrytään hetkeksi Petoselta aavistuksen Jynkän puolelle.
entisen Savo-Kartanon hiljaiselo päättyi vuonna 2017, kun uudet yrittäjät Juha Miettinen ja Minna Sairberg aloittivat kattavan remontin, jonka lopputuloksena avattiin upea
Boutique Hotel Sawo House. Minna Sairberg kertoi toimittajallemme Heikki Kokolle hotellin toiminnasta, kuuntele haastattelu alta.

 


PPAY Podcast, jakso 9: Veneveistämö J. Kuusela

Pitkälahtelaisen J. Kuuselan veneveistämön perinteiset puuveneet ovat maankuuluja. Toisen polven yrittäjä Jorma Kuusela on laskenut, että hänen käsistään on lähtenyt arviolta 700 savolaismallista soutu- ja moottorivenettä – eikä luvussa ole mukana veistämön perustaneen isänsä Väinö Kuuselan valmistamat veneet. Kuuntele alta Jorma Kuuselan mietteitä, haastattelijana Jussi Tuovinen.

Osa 1:

Osa 2:

 


PPAY Podcast, jakso 8: Kalastusväline Rialinna
Yksi tunnetuimmista kalastustarvikkeiden erikoisliikkeistä koko maakunnassa – Kalastusväline Rialinna – on toiminut Petosella jo vuodesta 1989. Tässä podcastissa Mika Rialinna kertoo muun muassa kalastusharrastuksen aloittamisen kustannuksista sekä antaa vinkkejä kesäkalastukseen. Haastattelijana toimii Heikki Kokko.

 


PPAY Podcast, jakso 7: Arkkitehti Heikki Tegelman

Ansaittuja eläkepäiviään viettävän Kuopion kaupungin kaavoituspäällikön ja ansioituneen arkkitehti
Heikki Tegelmanin piirustuspöydällä syntyi Petosen asemakaava lähestulkoon neljä
vuosikymmentä sitten. Tässä jaksossa Tegelman kertoo mietteitään sekä tämän päivän Petosesta että Saaristokaupungista. Haastattelijana Heikki Kokko.

 


PPAY Podcast, jakso 6: Petosen Apteekki

Petosen Apteekki on toiminut Petosella jo reilut 20 vuotta. Petosen Lehden huhtikuun numerosta (2/2019) voit lukea jutun apteekin omasta tuotannosta. Tässä Podcastissa apteekkari Pekka Kaukonen kertoo lisää Petosen Apteekin toiminnasta. Haastattelijana Heikki Kokko.

 


PPAY Podcast, jakso 5: Petosen Lehti ja 2010-luku

Petosen Lehden katsauksissa saavutaan jo aivan lähihistoriaan. Eteläisen Kuopion 2010-luvun kuulumisia meille lehdestä poimimassa toimittaja Heikki Kokko.

 


PPAY Podcast, jakso 4: Petosen Lehti 2000-luvulla

Tässä jaksossa kuullaan mitä mielenkiintoista Petosella tapahtui vuosituhannen vaihtumisen jälkeen. Millenniumin jälkeisiä Petosen Lehtiä katsastamassa toimittaja Heikki Kokko.

 


PPAY Podcast, jakso 3: Petosen Lehti 90-luvulla

Tässä jaksossa palataan runsaan kahden vuosikymmenen takaisiin tunnelmiin. 1990 –luku oli varsin vaiherikas niin asukasyhdistyksen kuin Petosen Lehdenkin osalta. Mitä lehden sivuille vuosikymmenen aikana tallentui, siitä sinulle kuulokuvia poimii toimittaja Heikki Kokko.

 


PPAY Podcast, jakso 2: Petosen Lehti 1989

Petosen Lehti täyttää vuonna 2019 jo 30 vuotta. Lehti on kertonut asuinalueen muutoksista, ihmisistä, tapahtumista ja yrityksistä siis jo neljän eri vuosikymmenen aikana. Mutta mitä aiheita käsiteltiin aivan ensimmäisissä Petosen lehdissä vuonna 1989? Aikamatkalle meidät johdattaa toimittaja Heikki Kokko.

 


PPAY Podcast, jakso 1: PPAY 30 vuotta – historiikki

Pitkälahti-Petosen asukasyhdistys tuli viime vuonna toimineeksi 30 vuotta, samoin yhdistyksen julkaisema Petosen Lehti on tänä vuonna ilmestynyt samaiset vuosikymmenet. Yhdistyksen historiankirjoitus on parhaillaan työn alla ja tuota työtä tekee Jukka Kytöjoki. Häntä haastattelee toimittaja Heikki Kokko.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.